TomTom voorziet navigatiesysteem van IoT-koppeling

TomTom introduceert TomTom GO Premium, een serie navigatieapparaten met IFTTT-integratie. Dit opent de deuren naar het koppelen van allerhande IoT-diensten. 

Dankzij IFTTT (If This Then That) kunnen automobilisten de navigatiekastjes verbinden met een groot aantal internetdiensten, maar ook ‘slimme’ apparaten zoals Philips Hue-verlichting of alarmsystemen. Een praktijkvoorbeeld waarin de koppeling tussen IFTTT en de TomTom GO van pas komt is de automobilist die aan komt rijden waarbij de garagedeur automatisch open gaat en de verlichting aangaat. De koppeling met IFTTT zorgt er ook voor dat een digitale assistent (zoals Siri of Google Assistant) het apparaat van TomTom kan bedienen.

De nieuwe TomTom GO Premium beschikt over ingebouwde wifi waardoor software en kaarten up to date blijven. Met behulp van de smartphone-app TomTom MyDrive kunnen gebruikers vooraf hun route plannen en naar het navigatiekastje sturen. Tijdens de rit kan het apparaat de locatie en aankomsttijd delen met contacten. Bij aankomst neemt de smartphone-app het weer over om de route te voet te wijzen. Ook de parkeerplek wordt onthouden. De app wijst de weg terug naar deze plek.

Tot nu toe heeft TomTom 100 miljoen navigatieproducten verkocht. Om dat te vieren komt er een speciale editie uit met aangepaste kleurstelling (TomTom Go Premium X). De navigatiekastjes zijn verkrijgbaar met een 5 of 6 inch aanraakscherm. De prijzen zijn respectievelijk €329,95 en €379,95.