Logic Supply onthult Karbon 300: compacte rugged pc voor IoT

Logic Supply, leverancier van Industriele en IoT-hardware, komt met de nieuwe fanless Karbon 300-computer. Het apparaat bevat de nieuwste technologieën op het gebied van beeldverwerking, beveiligingsprotocollen, draadloze communicatie en cloudarchitectuur.  

“Edge computing is in toenemende mate de essentie van hedendaagse Industry 4.0 en IIoT oplossingen”, zegt Murat Erdogan, VP of Products bij Logic Supply. “De apparaten worden gebruikt in omgevingen waar normale computerhardware het snel zou begeven. De bouwers en ontwikkelaars waarmee wij werken, vereisen een zorgvuldige combinatie van connectiviteit-, gegevenswerking- en omgevingsbescherming. Met de Karbon 300 bieden we de ideale mix van mogelijkheden voor het realiseren van de volgende generatie innovaties die de industrie vormgeven. Ook stellen we ontwikkelaars in staat om werkelijk de grenzen van hun ideeën en innovatie te verleggen.”

De Karbon 300 is ontworpen voor gebruik als industriële of mobiele gateway, automatisering pc, workstation of digital media device. De volledig metalen behuizing met afmetingen van 154 x 56 x 119 mm kan gemonteerd worden op de muur, met VESA of op een DIN rail. Het systeem wordt aangedreven door een Intel Apollo Lake Atom E3930 Dual-Core of E3950 Quad-Core processor.

De aansluitmogelijkheden bestaan uit 3x LAN met optionele Power over Ethernet (PoE+), twee DisplayPorts, 2 RS-232/422/485 COM-aansluitingen, 4x USB 3.0 en geïntegreerde CAN bus en DIO. Beschikbare draadloze opties zijn onder andere Wi-Fi/Bluetooth, 4G-LTE en LTE Cat M1. Uitbreidingen en opslag kunnen geconfigureerd worden via twee M.2 slots en het systeem is beschikbaar met 4 of 8GB onboard high-speed LPDDR4 geheugen. De OS-opties zijn meerdere versies van Windows 10 en Linux Ubuntu 18.04.

Karbon 300 kan geconfigureerd worden met een Intel Movidius Vision Processing Unit (VPU) voor het versnellen van machine vision algoritmes en het mogelijk maken van AI en machine learning applicaties. De via hardware geïntegreerde TPM zorgt voor Root of Trust databeveiliging om gevoelige informatie te beschermen. De geïntegreerde Consumer Electronics Control (CEC module) stelt de Karbon 300 in staat om aangesloten displays in digital signage, kiosk of media en entertainmentinstallaties in- en uit te schakelen.

“Onze klanten zoeken steeds de grenzen op van wat computers aankunnen,” zegt Erdogan. “We wilden onszelf uitdagen om een stukje rugged hardware te bouwen dat beter bestand zou zijn tegen omgevingsschade dan alles wat we ooit hebben ontworpen. We zijn altijd al geobsedeerd geweest door betrouwbaarheid, maar we hebben de Karbon 300 onderworpen aan tests die veel verder gingen dan onze normale testopstelling. Dit waren onder meer extra tests voor schokbestendigheid en impact en ook voor functioneren in hogere en lagere temperatuurextremen. Het resultaat is een computersysteem met ongelooflijke flexibiliteit in installatie, waar ook maar gegevensverwerking nodig is.”

Doordat veel organisaties de behoefte hebben om meer van hun gegevensverwerking naar de edge te verplaatsen, kan de Karbon 300 vooraf geconfigureerd worden om te communiceren met Amazon Web services. AWS IoT Greengrass met Machine Learning (ML) interface is beschikbaar als vooraf geïnstalleerde optie, waardoor de Karbon 300 ML taken kan uitvoeren en ML-modellen die gebouwd en getraind zijn in de cloud, lokaal kan gebruiken aan de edge.

Karbon 300 is op dit moment beschikbaar als pre-order. De computer zal zijn debuut maken op aankomende industrie-evenementen, waaronder Digital Signage Expo, Automate en ISC West.