Gemba IoT wordt zelfstandige onderneming en fuseert met Appedemic

Gemba IoT, nu nog onderdeel van Gemba Service, gaat vanaf 1 april door als zelfstandige onderneming. Op dezelfde datum zal Gemba IoT fuseren met Appedemic, specialist op het gebied van mobiele app ontwikkeling.

De reden voor de oprichting van Gemba IoT en de fusie is tweeledig, laat het bedrijf weten. Er komt een duidelijkere branding in de markt en het geeft ruimte voor meer focus op wat Gemba IoT het liefste doen: het bedenken en ontwikkelen van innovaties op het gebied van IoT, mobiele apps en data analytics.

Als zelfstandig bedrijf blijft Gemba IoT een bijdrage leveren aan Gemba Service op het gebied van performance management, predictive maintenance, mobile apps development en andere vernieuwende oplossingen. Als twee losstaande bedrijven willen beide bedrijven elkaar versterken en ondersteunen. Verder zegt Gemba IoT de grote nadruk op maatschappelijk verantwoord ondernemen en personeel te willen behouden in de nieuwe constructie.

Gemba IoT heeft als onderdeel van Gemba Service in 2018 aan de volgende projecten gewerkt:

  • smart kathodische bescherming dat de staat van een leidingnetwerk dagelijks monitort en ervoor zorgt dat problemen vroegtijdig worden gesignaleerd;
  • washroom solution met slimme assets voor een bekende leverancier van middelen voor toiletruimten;
  • software oplossing voor track en trace van duwbakken in de Rotterdamse haven.

Bij al deze projecten werd nauw samengewerkt met Appedemic als partner. Met de fusie hopen beide bedrijven een breder en sterker dienstenpakket te kunnen bieden. Het huidige portfolio van fusiepartner Appedemic zal volledig ondersteund blijven.

Behalve vernieuwingen op het gebied van IoT en mobiele-app-ontwikkeling heeft Gemba IoT ook plannen om te investeren in data-analyticsdiensten. Door zorgvuldige analyses op zowel historische als toekomstige data uit te voeren, verwachten Gemba IoT en Gemba Service alles in huis te hebben om klanten een volledig pakket van advies, begeleiding en ontwikkeling aan te bieden.