Verizon Connect komt met digitale tachograaf voor beter inzicht in chauffeursgegevens

Verizon Connect introduceert een nieuwe digitale tachograaf waarmee transportbedrijven overal tachograafbestanden en chauffeursgegevens kunnen downloaden. Daarmee kunnen bedrijven voldoen aan de Europese tachograafwetgeving, maar ook de uitval van voertuigen beperken 

De digitale tachograaf monitort en analyseert gegevens van chauffeurs, zoals rijtijden, pauzes en rusttijden. De informatie komt van de digitale tachograaf in het voertuig. Dit apparaat legt gegevens over chauffeur, voertuig en motor digitaal vast.

De informatie is terug te vinden in Verizon Connects fleetmanagementplatform REVEAL. Volgens Verizon Connect helpt dit systeem bedrijven bij het besparen van tijd, verbeteren van processen en voldoen aan wetgeving. Bedrijven kunnen dankzij REVEAL locaties van voertuigen op een digitale kaart bekijken en opdrachten aan chauffeurs toewijzen.

Om te voldoen aan EU-wetgeving is er de mogelijkheid om chauffeurs- en voertuigbestanden te downloaden. Dankzij alle gegevens kunnen bedrijven hun voertuigen optimaal beheren. Ook komt zo aan het licht of chauffeurs wel de benodigde rusttijden in acht nemen. Verizon Connect-onderzoek in het Verenigd Koninkrijk toonde aan dat een op de vier chauffeurs zich niet houdt aan de rusttijden.

De nieuwe oplossing moet ook het naleven van de tachograafwetgeving vergemakkelijken. Op dit moment wordt dit door veel bedrijven nog als lastig gezien. Wagenparkbeheerders besteden gemiddeld meer dan drie uur per week aan het herstellen van fouten in tachograafdata, aldus Verizon Connect. Dankzij de digitale tachograaf moet dat tot het verleden behoren.