Nederlands bedrijf introduceert eerste slimme deurbel voor Apple HomeKit

Robin Telecom Development heeft als eerste een ‘slimme’ deurbel geïntroduceerd met Apple HomeKit-ondersteuning. De ProLine-deurbel is sinds kort verkrijgbaar. De deurbel kan worden bediend via een iPhone of iPad.  

De ProLine deurbel wordt geproduceerd in Alkmaar, is gemaakt van aluminium en is geheel te recyclen. De deurbel is bestand tegen weersinvloeden en heeft geen bewegende delen waardoor het apparaat minder kwetsbaar is.

De deurbel wordt aan de buitenkant van de woning bevestigd en via een kabel aangesloten op de router in huis. Deze directe aansluiting zorgt voor een stabiele verbinding, die niet afhankelijk is van het bereik van WiFi. De Apple HomeKit-technologie biedt geavanceerde beveiliging met end-to-end encryptie en authenticatie tussen de Robin Proline deurbel en een iPhone of iPad.

Robin Telecom Development maakt sinds 1989 deurintercoms die worden aangesloten op telefooncentrales. In 2009 is het bedrijf begonnen met de omschakeling van analoog naar digitaal. Dat heeft geleid tot het ontwikkelen van de ProLine deurbel, een video intercomsysteem dat wordt ondersteund door Apple HomeKit.

De Apple Home app staat standaard op iedere iPhone en iPad. Zodra de app is gekoppeld aan de ProLine-deurbel ziet de gebruiker wie er voor de deur staat als er wordt aangebeld. Het is ook mogelijk om met deze bezoeker te spreken via de app. Daarvoor hoeft de gebruiker niet in de buurt te zijn van de deurbel.

Proline Deurbel