Koning & Hartman gebruikt technologie van Druid Software in Rotterdamse haven

Druid Software, een Ierse aanbieder van mobiele-netwerksoftware, gaat samen met het Amsterdamse technologiebedrijf Koning & Hartman  activiteiten op het gebied van havenautomatisering uitbreiden. 

De private LTE-oplossing van Druid Software zal onder meer gebruikt worden in de haven van Rotterdam. Het gaat om een oplossing waarin de edge core private netwerkapplicaties van Druid worden gecombineerd met de LTE base station hardware van Airspan.

“De logistieke sector is afhankelijk van informatie-uitwisseling en is een sterk concurrerende markt,” zegt CEO Oswald Coene van Koning & Hartman. “Logistieke bedrijven omarmen daarom steeds innovatieve technologieën om concurrentievoordeel te
behalen.”

Coene verwijst onder meer naar de besturing van onbemande voertuigen waarvoor betrouwbare gegevensoverdracht nodig is met een zeer beperkte vertraging (latency). “De Private LTE applicaties van Druid in combinatie met de hardware van Airspan zijn cruciaal voor onze Private LTE oplossingen en geven maximale controle en beheersbaarheid
over het netwerk,” aldus Coene.