Amsterdam zet IoT-devices op online kaart

De gemeente Amsterdam heeft een kaart online gezet waaruit blijkt op welke plekken in de stad camera’s en IoT-devices aanwezig zijn. Het gaat niet alleen om devices van de gemeente zelf, maar ook die van partners. 

In de stad hangen onder meer sensoren om de luchtkwaliteit te meten, maar ook bluetoothbakens, schrijft Nu.nl. Behalve de gemeente, hangen onder meer Alliander, Johan Cruijff ArenA, Waternet en de politie IoT-devices op in de stad.

Op de kaart kun je inzoomen op een stadsdeel en selecteren welk type apparaten je wilt zien. Denk daarbij aan camera’s, sensoren, beacons, laadpalen en slimme lantaarnpalen. Bij ieder device is een linkje om contact op te nemen met de eigenaar. Er wordt niet vermeldt wie de eigenaar is. Volgens de gemeente Amsterdam om de privacy van de eigenaar te waarborgen. Het contactformulier vermeldt verder dat de eigenaar van een device niet verplicht is om te reageren op een bericht.