D-Link introduceert bewakingscamera’s en watersensor

Netwerk- en smarthomespecialist D-Link introduceert drie nieuwe smarthome-apparaten aan. Het gaat om twee slimme bewakingscamera’s en een watersensor. 

D-Link DCS-8600LH Full HD Outdoor Wi-Fi-cameraDe DCS-8600LH Full HD Outdoor Wi-Fi-camera is geschikt voor bewaking van buitenruimtes in elk klimaat. De camera heeft een gezichtsveld van 135 graden groothoek, een IP65 waterdichte behuizing, zeven meter IP65-bekabeling en werkt bij temperaturen van -25 ° C tot 45 ° C. De Full HD Outdoor Wi-Fi-camera kan objecten tot op zeven meter afstand in volledige duisternis in beeld brengen dankzij de nachtzichtfunctie. De camera wordt geleverd met tweeweg-audiofunctie via een ingebouwde microfoon en luidspreker. Ook is er bewegingsdetectie en cloud recording, waardoor betrouwbare, flexibele bewaking en veilige opslag van opnamen mogelijk is.

D-Link DCS-8515LH HD Pan & Tilt Wi-Fi-cameraDe DCS-8515LH HD Pan & Tilt Wi-Fi-camera is uitermate geschikt voor videobewaking binnenshuis. De camera heeft een 120-graden groothoek gezichtsveld en de pan/tilt functie heeft een bereik van 340/105 graden. Het intelligente tracking-systeem volgt automatisch ongewone activiteiten of objecten met de pan/tilt functie wanneer deze in het zicht worden opgemerkt. Met de nachtzichtfunctie kan de camera tot vijf meter in volledige duisternis zien. Verder beschikt de camera ook cloud recording, bewegingsdetectie en tweeweg-audio via de ingebouwde microfoon en luidspreker.

De beide camera’s zijn geschikt voor gebruik met spraakbediening in combinatie met Amazon Alexa en Google Assistent. Ook een koppeling met IFTTT is mogelijk.

D-Link DCH-S161 Wi-Fi-watersensorDe DCH-S161 Wi-Fi-watersensor is de eerste in zijn soort die werkt met Google Assistant. Het apparaat detecteert draadloos water en stelt de gebruiker hier onmiddellijk van op de hoogte. De sensor is eenvoudig te installeren en aan de muur te bevestigen, werkt op batterijen en wordt geleverd met een sensorkabel van 1,8 meter lang. Op het moment dat het water wordt gedetecteerd, verzendt de met wifi verbonden sensor pushmeldingen naar gebruikers via de mydlink-app en geeft hij een hoorbaar alarm af. Waterschade kan hierdoor worden voorkomen. Via services zoals IFTTT kunnen lekwaarschuwingen leiden tot geautomatiseerde actie door andere slimme apparaten, slimme stekkers kunnen bijvoorbeeld apparaten uitschakelen in het gebied waar water is gedetecteerd.