Devolo voegt Alexa-ondersteuning toe aan Home Control

Devolo heeft ondersteuning voor Alexa-spraakbediening toegevoegd aan het smarthomesysteem Home Control. Eigenaren van Alexa kunnen daarmee zaken als verlichting en thermostaat met spraak bedienen.

De introductie van Alexa op Devolo Home Control zorgt voor allerlei futuristische mogelijkheden. Zo kun je een ochtendscenario instellen waarbij de badkamer wordt verwarmd en het licht en de keukenradio na een spraakopdracht aan gaan. Een movie-scenario zorgt ervoor dat Philips Hue-lampen op de juiste temperatuur aangaan en de tv aan gaat.

Om gebruik te maken van de nieuwe mogelijkheden, hebben Devolo Home Control-eigenaren een Alexa-compatibel apparaat nodig. Daarin kan de Devolo Smart Home Skill worden toegevoegd. Vanaf dan is stembediening beschikbaar voor intelligente stopcontacten, radiator- en kamerthermostaten en muurschakelaars en ook voor alle scenario’s, regels en tijdsinstellingen.

Gebruikers hebben toegang tot zowel native Home Control-componenten als producten van externe leveranciers. De slimme Home Control Unit van Devolo maakt het mogelijk om smarthomeproducten van verschillende producenten te combineren. Een Devolo Home Control Starter Pack is verkrijgbaar voor een adviesprijs van 219,90 euro. Maandelijkse abonnementskosten zijn niet van toepassing. Toekomstige Home Control-updates zijn daarnaast gratis.