Vodafone Business en AT&T gaan roamen op elkaars IoT-netwerk

Vodafone Business in Nederland en de Amerikaanse branchegenoot AT&T stellen voor het einde van het jaar hun LTE-M netwerken voor elkaar open. Hierdoor maken producten die in Nederland met het Vodafone LTE-M netwerk verbonden zijn straks ook automatisch verbinding met het AT&T netwerk in Amerika.

LTE-M is zeer geschikt voor Internet of Things (IoT)-toepassingen en maakt tegen laag energieverbruik dataverkeer mogelijk tussen apparaten en het internet. Het is de eerste keer dat een Europees en Amerikaans telecombedrijf op het gebied van LTE-M samenwerken.

Met de overeenkomst nemen de mogelijkheden van IoT voor het bedrijfsleven toe, bijvoorbeeld bij grensoverschrijdende logistieke processen, zoals zee- of luchttransport. LTE-M kan bewegende objecten, zoals vracht, real-time volgen. Dankzij deze roaming-afspraak kunnen klanten van beide providers gebruik maken van elkaars LTE-M netwerk.

In 2018 is er een enorme versnelling in de vraag naar IoT geconstateerd, meldt Vodafone. De nieuwe roaming-afspraak maakt het beschikbare IoT-netwerk weer een stukje groter.