Rijkswaterstaat selecteert ICT Group als ‘preferred supplier’

Rijkswaterstaat heeft een raamcontract gesloten met ICT Group voor het leveren van diensten in de industriële automatiseringsketen. Het contract is afgesloten voor drie jaar met de mogelijkheid tot verlenging van een jaar.

Experts van ICT Group kunnen sinds 1 februari door Rijkswaterstaat worden ingeschakeld voor diverse opdrachten. Het ICT-bedrijf is geselecteerd als specialist om voor Rijkswaterstaat industriële automatiseringsdiensten te verrichten voor kunstwerken, infrastructuur en vaarwegen.

Bij de uitvoering van deze kerntaken is industriële Automatisering essentieel. Door een aantal passende referentieprojecten op het gebied van ‘bedienen’, ‘besturen’ en ‘bewaken’ te overleggen wist ICT Group met succes aan te tonen over de vereiste competenties te beschikken.

“Onze experts hebben een sleutelrol gespeeld bij de automatisering van vele tunnels in Nederland, waaronder de nieuwe A2-tunnel in Maastricht en de Spaarndammertunnel in Amsterdam”, licht senior projectmanager Ton van der Loos toe. “Wij waren betrokken bij de ontwikkeling van de bedieningssoftware voor alle installaties en de bewakingssoftware van de tunnels. De komende jaren blijven we ook betrokken bij het beheer en onderhoud van de A2-tunnel.”

Business Development Manager Infrastructuur Menno Kamminga verwacht dat ICT Group met het nieuwe raamcontract de mogelijkheid krijgt om in een vroeg stadium met Rijkswaterstaat mee te denken over innovatieve oplossingen. “Wij willen graag met onze klanten op strategisch niveau over totaaloplossingen meedenken.”