Wireless Logic Group neemt M2MBlue over

Wireless Logic Group, een toonaangevende Europese provider van een IoT connectivity platform provider, heeft het Nederlandse M2MBlue overgenomen, een M2M- en IoT connectivity specialist met een focus op applicaties die veel bandbreedte vereisen.

Het in Enschede gevestigde M2MBlue werd opgericht in 2015, maar heeft al wel een indrukwekkende productsuite connectivity producten ontwikkeld, waaronder hybride oplossingen waarin mobiele, satelliet- en vaste verbindingen zijn gecombineerd voor het beschikbaar maken van veilige end-to-end internet services. Deze technologie wordt inmiddels toegepast in de reisbranche, zoals bij (rivier)cruises en oceaanstomers, om te voldoen aan de hoge data- en bandbreedtebehoeften van passagiers. Het gemiddelde jaarlijkse verbruik loop in de honderden terabytes per aansluiting. M2MBlue heeft ook een aantal oplossingen voor bredere IoT-toepassingen ontwikkeld, zoals voor transport & logistiek, voertuig-applicaties en transmissies.

De acquisitie, waarvan de overnamesom niet bekend is gemaakt, is de vijfde overname in vier jaar voor de Wireless Logic Group, en de eerste sinds Montagu Private Equity vorig jaar juni een investering in de groep deed. De verwachte omzet van de Group in het boekjaar 2019/20 zal rond 100 miljoen euro bedragen.

Oliver Tucker, Group CEO van de Wireless Logic Group: “Met het opnemen van M2MBlue in de groep hebben we ons aanbod aan connectivity oplossingen in Europa en elders aanzienlijk versterkt. Met hun activiteiten in een aantal belangrijke verticale markten hopen we op hun ervaring te kunnen kapitaliseren, met name op het gebied van ultra-hoog dataverbruik. Tot op heden heeft het team van M2MBlue verbluffende resultaten behaald en we zijn verheugd dat ze hun drive en passie nu gaan inzetten voor de Wireless Logic familie.”

“Onderdeel te worden van een toonaangevende Europese provider als de Wireless Logic Group betekent een logische vervolgstap voor M2MBlue,” aldus Christian Westers, CEO en oprichter van M2MBlue. “Gezamenlijk zullen we nieuwe deuren en markten kunnen openen, ondersteund door de platforms, infrastructuur en commerciële slagkracht van de Group. Het is met name te danken aan de getalenteerde medewerkers van M2MBlue dat we nu deel uitmaken van een groeiende wereldwijd actieve speler in de markt voor IoT connectiviteit.”

Meer informatie: http://www.wirelesslogic.comhttp://www.m2mblue.com