Trend Micro schroeft IoT-beveiliging verder op

Cyberbeveiligingsbedrijf Trend Micro heeft een oplossing geintroduceerd waarmee IoT-fabrikanten en Managed Service Providers de beveiliging van IoT-ecosystemen kunnen verbeteren. De oplossing heet Trend Micro IoT Security (TMIS) 2.0. 

Het gevaar van malware voor IoT is zeer reeel, schrijft Trend Micro. Wereldwijd worden endpoints aangevallen met allerlei soorten malware, bijvoorbeeld ransomware of cryptominingmalware. Om de beveiliging verder op te schroeven moet het monitoren,  opsporen en beschermen in een device geïntegreerd worden. Met TMIS 2.0 wordt dat mogelijk.

Een aantal van de door Trend Micro gemelde voordelen:

Pre-installatie: Fabrikanten kunnen het TMIS 2.0-platform tijdens de productontwikkelingsfase vooraf installeren op IoT-devices. Dat vereist minimale deployment-inspanningen en biedt maximale bescherming voor een range van system hardening- en risk detection-functies.

Smart Protection Network-integratie: Deze geüpdate versie integreert naadloos met Trend Micro’s threat intelligence-platform, het Smart Protection Network, om zo Web Reputation Service en IoT Reputation Service te kunnen bieden die bezoeken aan besmette URL’s/websites blokkeren.

Efficiënter werken: De verbeterde scripts voor installatie maken integraties voor device-fabrikanten en IoT-MSP’s eenvoudiger. Ook bieden ze nieuwe mogelijkheden om security-inzichten voor deze organisaties te automatiseren, wat minder operationele inspanning vereist.

Inzicht en controle: Onder andere rapportages over kwetsbaarheden en deployment van virtuele patches worden naar administrators en IoT-fabrikanten gemaild om hen te voorzien van meer flexibele beheermogelijkheden. Logs van veiligheidsdetecties worden lokaal opgeslagen zodat een device-fabrikant toegang heeft tot die gegevens op basis van een specifiek doel (bijvoorbeeld het laten zien van een rood lichtje op het apparaat). TMIS 2.0 heeft ook een offline modus en proxy-ondersteuning voor een breder aanbod van networking-omgevingen.

Volgens Trend Micro zorgt de introductie van TMIS 2.0 voor minder kans op geslaagde aanvallen. Cyberrisico’s voor eindgebruikers zouden worden geminimaliseerd en de onderhoudskosten van devices zo laag mogelijk gehouden. Meer informatie bij Trend Micro.