HPE opent IoT Innovation Lab in Genève

Hewlett Packard Enterprise (HPE) heeft een IoT Innovation Lab geopend in Genève. Het lab moet klanten helpen inspelen op de enorme hoeveelheden data gegenereerd door apparaten en sensoren. 

Het lab in Zwitserland is niet de eerste in zijn soort. HPE had wereldwijd al drie IoT Innovation Labs in Houston, Singapore en Bangalore. In het lab in Genève kunnen klanten en partners ontdekken welke zakelijke mogelijkheden IoT biedt. Er zijn IoT-use cases te zien, onder meer voor de sectoren oil & gas, manufacturing, engineering, healthcare, retail en smart city.

Er wordt samengewerkt met het nabijgelegen HPC and AI Lab in het Franse Grenoble. In beide centra kunnen proofs of concept worden getest. Klanten kunnen er veilig en vertrouwelijk software testen voordat het op de markt verschijnt. De centra zijn niet alleen bedoeld voor het testen. HPE ziet ze ook als plekken om gedachten op gang brengen over mogelijkheden die de nieuwe technologieën bieden.