Nederlandse start-up Scalys levert vanaf februari beveiligde IoT-router

Start-up Scalys introduceert in februari een beveiligde IoT router & gateway. Het bedrijf uit Hengelo won begin januari een CES Innovatie Award met het apparaat. De Scalys TrustBox moet zorgen voor veilige communicatie via internet. 

De IoT-router beveiligt communicatie volgens normen die door defensie worden gehanteerd. De TrustBox is gebaseerd op de NXP Layerscape LS1012A-netwerkprocessor met netwerkversnelling. Deze SoC wordt gecombineerd met beveiligde hardware-architectuur. De TrustBox is geschikt voor zowel consumenten als in zakelijke toepassingen.

Bij het ontwerpen van de TrustBox is Scalys een partnerschap aangegaan met marktleiders NXP en Microsoft. Oprichter Hans Klos zegt tegen Tubantia dat de nieuwe routers geassembleerd worden bij Global Electronics in Haaksbergen. Hij wil de routers niet in de winkel verkopen, maar via providers als Ziggo en KPN. Routers die providers nu leveren zijn niet zo goed beveiligd, aldus Scalys.