Extreme Networks introduceert nieuwe wifi-access points

Door de toename van het aantal IoT- en mobiele apparaten groeit de vraag naar wifi. Voor Extreme Networks aanleiding nieuwe, krachtige edge-technologie te introduceren.

Het bedrijf komt met een serie van zes nieuwe 802.11ax-access points (wifi 6) voor indoor, outdoor en stadions. Ook komt er een nieuwe familie van multi-rate Gigabit-switches. De oplossingen zijn beschikbaar vanaf april 2019.

Volgens de Wi-Fi Alliance werden er in 2018 drie miljard devices met wifi geleverd. Dat komt bovenop de negen miljard wifi-apparaten die al in gebruik zijn. De nieuwe access points vallen onder de ExtremeMobility 500 series, onderdeel van de Smart OmniEdge-oplossingen. De capaciteit is fors toegenomen waardoor bedrijven voorbereid zijn op groei. Zo moet onder alle omstandigheden goede wifi mogelijk zijn.

De stadion-access-points van Extreme zijn speciaal ontwikkeld met het oog op gebruik in grote openbare ruimtes, waar het bedrijf ruime ervaring in heeft opgedaan. De reeks biedt opties voor plaatsing onder stoelen of aan overkappingen. Verder zijn antennes op afstand te programmeren, wat IT-teams in staat stelt om de dekking nauwkeurig af te stellen.

Bijzonder is dat Extreme gebruik maakt van machine learning om het gedrag van 802.11ax-RF-netwerken te monitoren. Dankzij kunstmatige intelligentie (ExtremeAI) kan het netwerk geautomatiseerd worden ingesteld. Dat moet een optimale gebruikservaring opleveren, terwijl netwerkengineers minder kwijt zijn met het instellen.  Een geïntegreerde bluetooth-radio voorziet in betere gebruiksanalytics, granulaire locatiebepaling en IoT-connectiviteit.

De nieuwe wifi-beveiligingsstandaard WPA3 zorgt voor een betrouwbare beveiliging van de 802.11ax-netwerken. Het is verder mogelijk om bijvoorbeeld ExtremeAnalytics-, ExtremeGuest- en ExtremeLocation-applicaties te integreren. Zo kunnen bedrijf verbindingen beter beheren en dieper inzicht krijgen in trends in applicatiegebruik. Door ook Extreme AirDefense in te zetten krijgen gebruikens een oplossing die niet alleen bedrijfsgegevens beveiligt, maar ook zorgt voor compliance.