Avnet lanceert starterkit voor IoT-beveiliging

IT-leverancier Avnet heeft een starterkit uitgebracht die ontwikkelaars moet helpen om veilige IoT-apparaten te maken.

Avnet Azure Sphere MT3620 Starter Kit is de naam van de tool die Avnet deze week op de CES heeft onthuld. Het is bedoeld om snel prototypen van IoT-implementaties te ontwikkelen met behulp van Microsoft Azure Sphere.

De Starter Kit maakt gebruik van de Avnet-ontwikkelde Azure Sphere module die is gebaseerd op de MT3620 referentie Development Board. “Deze kant-en-klare module is de snelste en eenvoudigste manier om IoT-endpoints te beveiligen zodat fabrikanten snel door kunnen van prototype naar productie”, aldus Avnet.

De kit zou goed te gebruiken zijn voor het maken van beveiligde IoT-apparaten, zoals consumentenapparaten en voor smart-producten voor de retail, evenals remote access, en IoT-applicaties voor gebouwen en fabrieken.

De Avnet Azure Sphere MT3620 Starter Kit is nu als pre-order te bestellen voor 75 dollar. De levering start waarschijnlijk in april. Meer informatie is te vinden op http://avnet.me/mt3620-kit.