Dura Vermeer en HAL24K werken samen aan smart infrastructure

Bouwbedrijf Dura Vermeer investeert in smart infrastructure door een partnership aan te gaan met de scale up HAL24K, gespecialiseerd in data intelligence. Dura Vermeer wil met de oplossingen van HAL24K meer inzicht krijgen in assets, verkeersstromen en logistiek om de operationele efficiëntie te verhogen.

HAL24K levert systemen en datascience-oplossingen voor smart infrastructure. Met een data intelligence platform helpt de scale up bedrijven en overheden bij het verzamelen van data om onderbouwde beslissingen te nemen. Dura Vermeer ziet het partnership als een belangrijke stap in overgang naar het ‘digitale bouwen’. Opdrachtgevers krijgen voorspellende informatie over assetmanagement, logistiek en mobiliteitsvraagstukken.

Een eerste gezamenlijk project is het verbeteren van het schouwproces van snelwegen met automatische beeldherkenning. Medewerkers hoeven daardoor minder vaak de weg op en kunnen eventuele schades en andere aandachtspunten eerder detecteren. Dit is veiliger en voordeliger. Bovendien kan het bouwbedrijf weggebruikers beter informeren bij wegwerkzaamheden.

Dura Vermeer is in 162 jaar tijd uitgegroeid tot een vooraanstaand bouwbedrijf in Nederland. Het bedrijf hoopt de ervaring op het gebied van infrastructuur uit te breiden met nieuwe digitale technologieën door de samenwerking met HAL24K.