Avit kiest PRTG van Paessler om IoT-omgevingen te monitoren

Netwerkintegrator Avit gaat de PRTG Network Monitor-oplossing van Paessler gebruiken om IT- en IoT-omgevingen te monitoren. Avit gebruikt PRTG om te controleren of netwerken en systemen van klanten goed functioneren. 

Een van de klanten van Avit is Gr8 Hotels, een hotelketen die veel nieuwe technologie gebruikt. Zo kunnen hotelgasten via een scherm op de hotelkamer of een app onder meer licht, temperatuur en gordijnen bedienen. Avit heeft de opdracht om ervoor te zorgen dat alles goed functioneert. Technical Lead Willem Meints van Avit: “We gebruiken PRTG om alle switches, access points, nodes, enzovoorts, proactief te monitoren en kunnen tot aan de lampjes in de badkamer zien of alles werkt. Het systeem signaleert bijvoorbeeld zelf dat een verwarming onterecht staat te loeien. We krijgen daar een melding van en kunnen daar direct iets aan doen, voordat een gast tegen een muur van warmte oploopt. Zo zorgen we er uiteindelijk voor dat Gr8 vooral mooie klantreviews op het internet terugziet.”

Avit zet PRTG ook in bij een klant die actief is met opslag en koeling van voedsel. Meints: “In het magazijn hebben we sensoren geplaatst die onder andere de temperatuur, luchtvochtigheid en buitentemperatuur meten. Met PRTG checken we 24/7 of alles nog binnen vooraf ingestelde waarden valt. Zodra het bijvoorbeeld te vochtig, of te warm wordt, krijgen we daar een melding van en kunnen we het probleem oplossen of aankaarten bij de klant. De klant gebruikt de informatie die wij leveren om de koelinstallaties optimaal in te stellen.”

Volgens Meints kwam PRTG positief uit een vergelijking met andere monitoring tools. “Het sluit goed aan op networking en de kosten vallen relatief mee. Daarbij doet het gewoon wat het moet doen.” Op de site van Paessler is de volledige case study te vinden.