OPPO investeert ruim een miljard in onderzoek naar 5G, AI en IoT

Het Chinese technologiebedrijf OPPO voert komend jaar de investeringen in Research & Development op. CEO Tony Chen is van plan 1,27 miljard euro uit te geven aan R&D, een stijging van 150 procent ten opzichte van 2018.  Het geld gaat naar onderzoek rond kunstmatige intelligentie (AI) en Internet of Things  (IoT). 

Chen deed zijn aankondiging tijdens de 2018 OPPO Technology Exhibition in Shenzhen. Hij wil met het extra geld AI toepassen in toekomstige slimme apparaten, zoals smartwatches en smarthome-technologieën. Het bedrijf richt zich ook op het ontwikkelen van 5G-technologie. Het bedrijf wil de eerste fabrikant zijn met een 5G-smartphone op de markt.

OPPO heeft al in 2015 een 5G-team samengesteld en begon al met R&D in het beginstadium van de 5G-standaard. Toen de 5G-standaard in december 2017 werd vastgesteld, investeerde OPPO snel in de ontwikkeling van 5G-producten. In augustus 2018 speelde het bedrijf een belangrijke rol bij het mogelijk maken van de interoperabiliteit van 5G-signalering en datalinks voor het realiseren van de eerste 5G-smartphoneverbinding afgelopen oktober.

OPPO gebruikt al AI-technologieën, onder meer voor fotografie, gezichtsherkenning en identificatie van vingerafdrukken. De voordelen van AI zullen pas echt zichtbaar worden in het 5G-tijdperk, verwacht Chen. Het bedrijf wil AI inzetten om voortdurend gewoontes van gebruikers te leren kennen om daar op in te spelen met betere diensten en een persoonlijker ervaring, bijvoorbeeld in de vorm van intelligente persoonlijke assistenten.

Chen benadrukte dat OPPO leidend wil zijn op het vlak van 5G, AI en IoT. De tweedaagse OPPO Technology Exhibition was een plek voor medewerkers om ideeën uit te wisselen, en omvatte vier grote sessies – AI, Big Data, Cloud en IoT & 5G. Ook waren er twaalf tentoonstellingszones met meer dan tachtig innovatieve projecten.