Cloudera kondigt cloud-platform aan voor machine learning op grote schaal

Cloudera heeft een preview aangekondigd van een nieuw cloudplatform voor machine learning. Het Amerikaanse Cloudera is gespecialiseerd in machine learning- en analytics-oplossingen. Het nieuwe platform is geschikt voor grootschalige industriële toepassingen. 

Cloudera Machine Learning vormt een aanvulling op de zakelijke oplossingen van Cloudera. Het nieuwe platform kan snel worden ingericht en is schaalbaar met gecontaineriseerde, gedistribueerde verwerking van data binnen complexe IT-omgevingen. Cloudera Machine Learning biedt veilige toegang tot data on-premises, in publieke clouds en in hybride omgevingen.

De nieuwe oplossing gaat verder dan bestaande tools voor data science. Cloudera Machine Learning ondersteunt naar eigen zeggen een combinatie van data engineering en data science op alle mogelijke typen data in iedere locatie. Het platform maakt ook een einde aan datasilo’s, zodat de complete workflow sneller verloopt.

Cloudera Machine Learning werkt met het Kubernetes-ecosysteem voor flexibele cloud-omgevingen en een consistente gebruikservaring. Dit maakt het mogelijk om schaalbare IT-diensten aan te bieden binnen hybride en multi-cloudomgevingen.

Cloudera Machine Learning moet de mogelijkheid leveren om machine learning-processen te versnellen, van het onderzoekstadium tot het productiestadium. Gebruikers kunnen eenvoudig omgevingen inrichten en opschalen, zodat ze minder tijd hoeven te besteden aan de infrastructuur en meer tijd overhouden voor innovatie.