BlackBerry specialiseert zich verder in digitalisering gezondheidszorg

BlackBerry is benoemd tot HIMSS Analytics Certified Consultant. HIMSS Analytics is een wereldwijde IT-consultant in de gezondheidszorg. De certificering is een belangrijke stap in de ambitie van BlackBerry om zorginstellingen wereldwijd te ondersteunen bij de ontwikkeling van digitale infrastructuur. 

Als gecertificeerd consultant kan BlackBerry zorgorganisaties begeleiden bij het gebruik van het ‘Infrastructure Adoption Model (INFRAM)’. Het bedrijf beoordeelt daarbij de kwaliteit van de IT-infrastructuur en helpen bij het behalen van de benodigde INFRAM-score. IT-managers kunnen die score gebruiken om te bepalen wat er nodig is om hun klinische en operationele doelstellingen te behalen.

“Het beveiligen van communicatie tussen artsen, patiënten, medische apparatuur en infrastructuur is de kracht van BlackBerry”, zegt Sara Jost in een persbericht. Zij is Global Healthcare Industry Lead bij BlackBerry. “We zijn er trots op dat we met HIMSS Analytics samenwerken om zorgverleners te kunnen ondersteunen goed om te gaan met essentiële informatie die nodig is om op een hoger en veiliger niveau zorg te bieden.”

Het nieuws komt een maand nadat BlackBerry een aantal belangrijke ontwikkelingen in de gezondheidszorg aankondigde, waaronder de introductie van een veilige blockchain-oplossing voor het opslaan en delen van medische gegevens, een veilig besturingssysteem voor medische apparatuur en samenwerkingen met Mackenzie Innovation Institute en Melanoma Institute Australia.