Xiaomi werkt met IKEA aan smart verlichting

IKEA en Xiaomi gaan samenwerken. De verlichtingsproducten van IKEA worden verbonden met het IoT-platform van Xiaomi. De samenwerking start komende maand in december in China, heeft het Chinese bedrijf bekend gemaakt tijdens een eigen jaarlijkse conferentie.

Xiaomi is bekend als fabrikant van smartphones maar heeft ook een IoT-platform dat al 132 miljoen producten in 200 landen verbindt. Vanaf december wordt het volledige assortiment verlichtingsproducten van IKEA in China intelligent gekoppeld aan het IoT-platform van Xiaomi. Deze kunnen dan worden bediend via Xiaomi-producten waaronder de stemassistent Xiao Ai en de app Mi Home op mobiele telefoons. De lampen kunnen ook worden gekoppeld aan andere slimme Xiaomi IoT-apparaten zoals sensoren en elektrische apparaten. De verlichtingsproducten worden via ZigBee aangesloten op Mi Control Hub. IKEA werkt voor haar Home Smart producten overigens al een tijdje samen met Amazon Alexa, Google Assistant and Apple’s Home app.

Opmars

Xiaomi Corporation is in april 2010 opgericht en is genoteerd aan de Hong Kong Stock Exchange. Het bedrijf is vooral bekend van de smartphones die ook in Nederland in opmars zijn. Het zijn midrange tot high end toestellen voor heel scherpe prijzen. In het kielzog van andere Chinese leveranciers zoals HTC, Huawei, Oneplus, Oppo, Vivo timmert Xiaomi timmert aan de weg en zoekt naar misschien op het eerste gezicht wat ongebruikelijke samenwerkingen. Eerder deze maand maakten Xiaomi en Kruidvat al een overeenkomst om samen toestellen te verkopen.

Bron: Xiaomi

Bron: IKEA