Somfy en Olisto werken samen aan smarthome-oplossingen

Somfy  en Olisto zijn een samenwerkingsverband aangegaan. Hierdoor kunnen Somfy-producten worden  gekoppeld aan apparaten en diensten van derden. Somfy levert onder meer rolluiken en alarmsystemen.

Door de samenwerking kunnen Somfy-producten worden bediend via de app van Olista, waar de gebruiker zich ook bevindt. De stap past binnen de strategie van Somfy om zijn smarthomeproducten toegankelijk te maken en open te staan voor producten van andere merken.

De samenwerking biedt allerlei mogelijkheden. Zo kunnen Somfy-rolluiken dicht gaan wanneer Eneco Toon op de stand ‘Weg’ is gezet. Zo wordt er energie bespaard. Als het Somfy Protect alarmsysteem afgaat kunnen de Philips Hue lampen rood knipperen.

De Olisto-app is in meerdere talen beschikbaar. Daardoor is de toepassing direct te gebruiken in andere Europese landen. Op dit moment zijn de volgende Somfy-producten beschikbaar: rolluiken, screens, gordijnen en Somfy Protect producten. Later volgen ook verlichting, zonwering en andere producten.

Naast de samenwerking met Olisto werkt Somfy ook samen met onder andere Amazon Echo en IFTTT. Samenwerking met Apple HomeKit staat gepland voor de eerste helft van 2019.