Recreate neemt Augmented Reality-platform in gebruik voor toerisme in smart cities

Rotterdam heeft de primeur met de eerste app waarmee toeristen de stad kunnen ontdekken met Augmented Reality (AR). De app is ontwikkeld door AR-specialist Recreate en gebruikt het MUST SEE-platform. 

De reisgids-app is een voorbeeld van hoe smart cities de technologie kunnen gebruiken in de toeristenbranche. De reisgids-app stelt bezoekers in staat ‘hotspots’ en verborgen verhalen vinden in een stad. Naast de mooiste plekken, krijgt de bezoeker ook informatie over evenementen, tours en het openbaar vervoer. Ook het aankopen van tickets is eenvoudig te regelen.

Door middel van AR wordt de stad tot leven gebracht op plekken waar de bezoeker niet mag of kan komen. Er wordt een extra laag aan de werkelijkheid toegevoegd. Hierdoor is het mogelijk dat de AR guide ‘Mussie’ met de bezoeker mee ‘vliegt’ aan de hand van zijn vooraf opgegeven persoonlijke voorkeuren. Zo is bijvoorbeeld de Atoombunker Westzeedijk, die normaliter niet toegankelijk is voor bezoekers, door inzet van AR toch door de bezoeker te bezichtigen en waant deze zich in de bunker zelf.

must see rotterdam

De MUST SEE organisatie werkt samen met lokale partijen om de bezienswaardigheden bij de bezoeker onder de aandacht te brengen door middel van de app. De MUST SEE app is te downloaden in de Apple Playstore en Google Playstore en zal dit najaar ook voor de steden Berlijn, Antwerpen en Barcelona beschikbaar komen.