Schneider Electric introduceert cloudgebaseerde DCIM

Schneider Electric introduceert een cloud-gebaseerde beheeroplossing voor datacenterinfrastructuren op de markt. EcoStruxure IT Expert moet beveiligde merk- en locatie-onafhankelijke monitoring bieden en inzicht verschaffen in alle IoT-ondersteunde voorzieningen binnen de fysieke infrastructuur.

Internet of Things

IT Expert werkt met alle IoT-ondersteunde fysieke infrastructuurapparaten, zoals noodstroomvoorzieningen en koeling, inclusief de nieuwe, voor de cloud geschikte Smart-UPS met APC SmartConnect. IT Expert vereenvoudigt volgens Schneider Electric de manier waarop datacenters, gedistribueerde IT-omgevingen en local edge-omgevingen worden beheerd. Met behulp van proactieve aanbevelingen en samenvoeging van performance- en alarmdata, kan IT Expert het aantal incidentmeldingen aanzienlijk terugdringen en de algehele stabiliteit van de IT-omgeving verbeteren.

“EcoStruxure IT Expert verzamelt de data van elke omgeving – van gedistribueerde IT tot het datacenter – en gebruikt deze voor intelligente benchmarking en beter zicht op alle aangesloten apparaten,” zegt Kim Povlsen, Vice President & General Manager Digital Services & Data Center Software van Schneider Electric. “In onze steeds meer cloud-georiënteerde wereld biedt IT Expert een remote monitoringdienst op basis van real-time systeemdata en proactief advies voor reparatie en onderhoud, met het oog op ongestoorde werking en beschikbaarheid.”

In het kader van de nieuwe introductie van EcoStruxure IT Expert biedt Schneider Electric een volledig functionele 30-daagse proefversie van de software aan.