Veel Nederlandse belangstelling voor Smart City Expo World Congress

Een delegatie van bedrijven, kennisinstellingen en gemeenten was afgelopen dagen op de Smart City Expo World Congress (13 t/m 15 november) in Barcelona. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) organiseerde het bezoek in samenwerking met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en zes steden: Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven én ’s-Hertogenbosch.

De Smart City Expo World Congress is wereldwijd de grootste beurs en conferentie op het gebied van Smart City. Met data-gedreven technologie kunnen steden efficiënter, veiliger, gezonder, duurzamer en leefbaarder worden. Er was een gezamenlijk Nederlands Paviljoen waar partners op de expo kennis konden uitwisselen, producten en diensten verkopen en samenwerkingen sluiten. Op de expo waren grote technologiebedrijven zoals Microsoft, Huawei, Siemens en SAP, en andere innovatieve landen zoals de VS, Duitsland, Frankrijk, Estland, Israël en de Scandinavische landen aanwezig.

Vooral de gemeente ‘s-Hertogenbosch liet van zich horen. Behalve vertegenwoordigers van de gemeente zelf namen ook de Bossche Investerings Maatschappij (BIM), Heijmans, Geodan, Republiq, Voldaan, No Food Wasted, iToday, Dataspox, Hello New Day, DITSS en 1Horse4Hire deel. Verder waren Universiteit JADS en hogeschool Avans aanwezig.  Burgemeester Mikkers sprak op het internationale congres over het mobiele innovatie-lab dat tijdens de Den Bosch Data Week een prominente plaats op de Markt had.