Siemens sluit samenwerking met Aruba om IT-OT-netwerken

Siemens en HPE-onderdeel Aruba gaan samenwerken op het gebied van geïntegreerde netwerken. Deze gaan ze bieden met geteste interoperabiliteit en gevalideerde referentieontwerpen.

Zo zorgen de twee bedrijven er naar eigen zeggen voor dat geïntegreerde OT-IT-systemen eenvoudig en snel zijn te installeren, veiliger draaien en efficiënter worden ondersteund. Op basis van hun complementaire portfolio’s beloven Aruba en Siemens hun klanten een hoge beschikbaarheid voor productielocaties en netwerken. De interoperabiliteit is gebaseerd op de expertise van Siemens als leverancier van industriële Ethernet-netwerkcomponenten, en de expertise van Aruba op het gebied van vaste en draadloze LAN-infrastructuur.

Steeds vaker moet data volgens de twee partijen de grens tussen IT en operatietechnologie (OT) oversteken. Normaalgespoken zijn deterministische, industriële OT-netwerken niet rechtstreeks verbonden met zakelijke IT-netwerken. Dit leidt tot gaten in het inzicht in data en apparaten, en verminderde applicatieperformance, beschikbaarheid en security. Het dichten van die gaten vraagt om diepgaande expertise in beide werelden en kennis van de respectievelijke operationele en security-eisen. In de IT-wereld hebben cybersecurity en betrouwbare data de hoogste prioriteit, terwijl in de OT-wereld beschikbaarheid en het behalen van de productiedoelstellingen het belangrijkst zijn. Door geïntegreerde netwerken te bieden met geteste interoperabiliteit en voorzien van gevalideerde referentieontwerpen, zorgen de twee bedrijven ervoor dat geïntegreerde OT-IT-systemen eenvoudig en snel zijn te installeren, veiliger draaien en efficiënter worden ondersteund.

Producten

Klaus Helmrich, lid van het directieteam van Siemens AG: “De samenwerking tussen Siemens en Aruba is een belangrijke stap in het aanvullen van ons industriële-netwerkaanbod, een van de pilaren van de Digital Enterprise. En dat doen we met het complementaire IT-aanbod van Aruba. Klanten profiteren dankzij deze samenwerking van future-proof, geïntegreerde communicatienetwerken die beschikbaarheid en security garanderen.”

Keerti Melkote, President en medeoprichter van Aruba, een onderneming van Hewlett Packard Enterprise, zegt: “Al bijna drie jaar lang werken Siemens en Aruba samen aan de OT/IT-kloof door technologie-integratie, ondersteund door gevalideerde referentieontwerpen. De resulterende oplossingen zijn ideaal voor een verscheidenheid van industriële applicaties en worden ondersteund door supportteams van zowel Siemens als Aruba.”

De oplossingen omvatten vaste- en draadloze-netwerkproducten en bijbehorende software die te implementeren is via verschillende kanalen, waaronder de uitgebreide partnernetwerken van de bedrijven. Zij hebben direct toegang tot de engineering- en supportexperts van Aruba en Siemens. Aruba en Siemens voldoen aan de klanteisen op het gebied van presalesadvies en engineering, professional services, inclusief projectmanagement, commissioning, factory acceptance testing en design engineering, managed operations en onderhoudsservices tot en met aftersalessupport.