Mijlpaal voor Sigfox: netwerk bereikt 1 miljard mensen

Sigfox, het internationale IoT-netwerk, bereikt nu 1 miljard mensen in 53 landen. Dat werd bekend gemaakt tijdens het jaarlijkse evenement Sigfox Connect. Met deze mijlpaal mag Sigfox zich wereldwijd het grootste netwerk noemen.

De dekking van het Sigfox-netwerk is vooral sterk in Europa, Zuid-Amerika en Australië, zoals te zien is op de dekkingskaart. De nieuwste landen met een Sigfox-netwerk zijn Oostenrijk, Liechtenstein, Roemenië, Noorwegen, Kenia, Peru, Guatemala en Honduras. Het netwerk is razendsnel gegroeid: de eerste Sigfox-antenne werd geplaatst in 2013.

Sigfox-apparatuur maakt gebruik van eenvoudige chipsets. Bij de start kostten die nog 12 dollar. Inmiddels is de prijs gezakt naar 20 cent per module. Bedrijven als ALPS produceren miljoenen Sigfox-apparaten per maand. Het netwerk omvat veel belangrijke transportknooppunten waaronder havens, vliegvelden en treinstations. Sigfox is onder meer geschikt voor track en trace-toepassingen.