‘Groei van IoT wordt getemperd door batterijprobleem’

De groei van Internet of Things (IoT)-devices gaat hard, maar niet zo hard als de voorspellingen in 2015. Toen sprak IBM de verwachting uit dat er in 2025  1 biljoen IoT-devices zouden zijn. Inmiddels liggen de verwachtingen aanmerkelijk lager. 

Cisco schroefde de voorspelling enige jaren geleden al terug naar 50 miljard. Kort geleden voorspelde GSMA dat het aantal uit zou komen op 25 miljard IoT-devices in 2025. Waardoor gaat de groei minder hard dan verwacht? Volgens de leverancier van draadloze IoT-sensoren PsiKick komt dit door de batterij in IoT-apparaten. De batterijtijd blijft een probleem in IoT-toepassingen en zorgt voor extra kosten, want het vervangen van batterijen kost geld.

In een infographic (zie hieronder) legt PsiKick het probleem uit. Als er 1 biljoen IoT-devices zouden zijn met een (uitzonderlijk lange) batterijtijd van 10 jaar, zouden er dagelijks 274 miljoen batterijen vervangen moeten worden. PsiKick heeft trouwens zelf de oplossing voor dit probleem. Het bedrijf levert IoT-systemen die hun energie halen uit de omgeving.

PsiKick Infographic