Britse spoorbeheerder gebruikt IoT om overstromingen te voorkomen

In Groot Brittannië doet spoorbeheerder Network Rail onderzoek naar het gebruik van Internet of Things-technologie om overstromingen te voorkomen. Het experiment maakt onderdeel uit van het TrackWater-project.

Bij het project zijn naast de spoorbeheerder ook de Lancaster Universiteit en Transport Systems Catapult betrokken. Innovate UK en het Department for Transport hebben geld beschikbaar gesteld. Het systeem is ontwikkeld door technologiefirma InTouch.

TrackWater gebruikt sensoren om drainage te monitoren. Met een model worden problemen voorspeld. Er wordt een testbaan gebruikt in Melton Mowbray bij Leicester, meldt Spoor Pro. Met de data moet het waterbeheer binnen de spoorsector verbeteren. Het systeem kan ook informatie opleveren over het rioolnetwerk van Network Rail.

https://www.youtube.com/watch?v=oudz1wf3AF0&feature=youtu.be