Infor Internet of Things maakt complex asset-beheer mogelijk

Bedrijfssoftwareleverancier Infor komt met een nieuwe Internet of Things (IoT)-oplossing. Het systeem kan IoT-sensorgegevens opslaan en combineren met andere data. Dat levert een betere detectie van uitzonderingen, workflows, rapportage, data-analyses en kunstmatige intelligentie, belooft het bedrijf.

Infor IoT is geïntegreerd met Amazon Web Services (AWS) IoT. Klanten kunnen hierdoor profiteren van de schaalbaarheid, stabiliteit en beveiliging van AWS. IoT-analyses worden  geleverd via Birst, een cloudgebaseerd platform voor networked business intelligence. Met Birst kunnen bedrijven gegevens verzamelen van honderdduizenden IoT-apparaten en in frameworks modelleren. Zo kunnen ze operationele efficiëntie en sales-, compliance- en marketingeffectiviteit bijhouden.

“Infor maakt met dit IoT-platform een stapsgewijze verandering van complex asset-beheer mogelijk. Daarmee kan het zijn klanten iets bieden dat in het verleden onbereikbaar was”, zegt Kevin Price, EAM Technical Product Evangelist bij Infor. “Met verstrekkende verbeteringen op het gebied van energieverbruik, efficiëntie en betrouwbaarheid van prestaties, kunnen organisaties de conditie van een groot aantal assets in realtime begrijpen, door de betrouwbare aggregatie van verschillende bronnen binnen en buiten een bepaalde implementatie.”