Valid koppelt toegangssystemen van Boon Edam aan Azure Cloud

ICT-dienstverlener Valid bouwt voor Boon Edam, een leverancier van toegangssystemen, een Internet of Things (IoT)-platform. Valid bouwt  het systeem in Azure Cloud. Klanten van Boon Edam krijgen zo inzicht in gebruik van de toegangspoorten. Ook onderhoud kan beter worden ingepland.

Boon Edam heeft Valid ingeschakeld om te helpen bij innoveren. Er komt in Azure een cloudplatform voor het monitoren en aansturen van toegangssystemen. In een Proof of Concept (PoC) heeft Valid eerder aangetoond dat Azure de meeste mogelijkheden biedt om bestaande dashboards naar de cloud te brengen en meer met data te kunnen doen. Een pilot met toegangssystemen in wc’s van wegrestaurants bevestigde dat.

Door over  te stappen naar Azure Cloud kan Boon Edam meer doen met beschikbare data. Er ontstaat een schaalbaar datawarehouse met functionaliteit voor rapportage en dashboards. Gebruikers kunnen afhankelijk van hun rol en rechten informatie ophalen.

Het nieuwe platform maakt Predictive Maintenance mogelijk: het op basis van historische en actuele informatie door de computer laten voorspellen wanneer componenten toe zijn aan onderhoud of vervanging. De inzet van schaarse servicemonteurs kan veel beter worden gepland.

Boon Edam, met twintig vestigingen in binnen- en buitenland, heeft inmiddels tienduizenden toegangssystemen wereldwijd geplaatst. In de toekomt wil het bedrijf koppelingen realiseren met het SAP-backend. Zo kan Boon te zijner tijd opschalen om de vele duizenden draaideuren, poorten, barrières en tourniquets die het bedrijf wereldwijd levert in het platform op te nemen.