Orange Business Services introduceert nieuwe IoT-dienstverlening

Om implementatie van Internet of Things (IoT) binnen bedrijven te versnellen introduceert Orange Business Services de dienst IoT Connect Anywhere. Er wordt LoRa-technologie gebruikt om een wide area network op te zetten dat weinig energie verbruikt. 

De nieuwe dienst is geschikt voor diverse toepassingen. Orange noemt als voorbeelden  energie- en vloeistofbeheer, on-site tracking, geo-fencing, afvalcontrole, milieumetingen, verlichting en parkeerbewaking in slimme steden. Het bedrijf gebruikt het eigen Datavenue IoT- en analyseplatform om onbewerkte gegevens te verzamelen, te analyseren en om te zetten in bruikbare inzichten. Orange kan ook consultancy en hulp bij integratie bieden.

LoRa is een voordelige, energiezuinige netwerktechnologie die gegevens draadloos kan verzenden over een groot gebied. De technologie is geschikt voor afgelegen gebieden, compacte steden en industriële campussen. De draadloze technologie verbruikt 15 keer minder energie dan een standaard mobiel netwerk. Er zijn kleine gateways en antennes nodig waardoor het systeem makkelijk inzetbaar is. LoRa gebruikt encryptie om het netwerk te beveiligen.

Op dit moment gebruikt een groot olie- en gasbedrijf in de VS IoT Connect Anywhere al. De multinational heeft een grote campus waar de technologie nuttig is voor mobiele asset tracking en -management. Het systeem houdt in ondergrondse tunnels mobiele assets bij via een LoRa-GPS-tracker. Door deze oplossing in het bestaande operationele platform te integreren, zijn continue tracking en geo-fence waarschuwingen mogelijk.