Nedap zorgt voor grootste RFID-implementatie op Scandinavische retailmarkt

Het Noorse retailmerk Voice Norge AS heeft Nedap opdracht gegeven voor een groot RFID-project in 200 winkels. Het gaat om de grootste RFID-implementatie op Scandinavische retailmarkt. 

Het project gebruikt de !D Cloud-software van het Nederlandse Nedap. Door RFID in te zetten kan de voorraadnauwkeurigheid aanzienlijk worden verhoogd. Volgens CEO Johnny Ottesen kunnen hiermee de omnichannel-plannen van Voice gerealiseerd worden. Zijn bedrijf selecteerde !D Cloud vanwege de schaalbaarheid, het gebruiksgemak en de integratiemogelijkheden met de Infor M3 ERP-software.

De volledige uitrol werd vooraf gegaan door een pre-rollout in vier winkels. Dat resulteerde in een voorraadnauwkeurigheid van meer dan 98 procent. Dat zorgde voor een betere productbeschikbaarheid en meer omzet. Op basis van deze resultaten besloot Voice om !D Cloud uit te rollen in 200 winkels binnen de Voice-retailketen, onder meer in winkels van Match, VIC en Boys of Europe.

Onderstaande video maakt duidelijk wat de !D Cloud-oplossing inhoudt.