Iridium koppelt met AWS voor wereldwijde IoT via satelliet

Satellietbedrijf Iridium wil vanaf volgend jaar zijn cloudplatform CloudConnect koppelen aan Amazon Web Services (AWS). Daarmee kan Iridium op iedere plek op aarde IoT-diensten leveren. 

Iridium beschikt over 66 satellieten in een baan om de aarde. Komende periode worden diverse satellieten vervangen. Dit staat bekend als het Iridium NEXT-project dat meer mogelijkheden biedt voor data. Iridium laat weten de enige IoT-aanbieder te zijn met een daadwerkelijk wereldwijd bereik. Ongeveer 80 procent van de aarde beschikt niet over een mobiel datanetwerk.

Door aansluiting te zoeken bij AWS kan Iridium wereldwijd IoT-diensten leveren via de eigen clouddienst CloudConnect. Wie al klant is van AWS kan vrij makkelijk aansluiting zoeken bij Iridium om de geografische dekking van IoT-diensten uit te breiden.

De IoT-markt groeit hard. Iridium haalt cijfers van IHS Markit aan waaruit blijkt dat er in 2025 75 miljard apparaten verbonden zullen zijn. De IoT-diensten zorgen voor een flinke omzetstijging bij Iridium. Op 30 juni 2018 waren er 630.000 abonnees, een stijging van 19 procent gedurende de afgelopen drie jaar, aldus het satellietbedrijf.