IoT-startup Simfony overgenomen door Mondicon

Het Nederlandse Mondicon heeft de Roemeense IoT-startup Simfony overgenomen. Mondicon levert oplossingen voor mobiele datanetwerken. Simfony ontwikkelt een IoT-platform. Er is geen overnamebedrag bekend gemaakt. 

De overname zorgt voor enkele wijzigingen in het management. Stefan Anghel treedt toe als CTO bij Mondicon. Hij was product architect bij Simfony. Joachim de Wild, mede-eigenaar van Mondicon, wordt CEO bij Simfony. Het Roemeense bedrijf blijft onder eigen naam opereren.

Simfony heeft een platform ontwikkeld waarmee aanbieders van communicatiediensten, zoals Mobile Network Operators (MNO’s), kunnen profiteren van de groeiende IoT-markt. Het gaat om een Platform as a Service (PaaS)-oplossing waarmee klanten een kant- en- klare IoT-infrastructuur onder eigen label kunnen aanbieden.

In Boekarest blijft een vestiging van Simfony. Daar is het team van developers en consultants gehuisvest. De overige bedrijfsonderdelen, zoals sales en support, worden geleid vanuit het Nederlandse kantoor in Aalsmeer. Simfony heeft ook een vestiging in de Verenigde Staten en wil internationaal verder groeien. Volgende maand wordt een vestiging geopend in Zuid-Europa.

De oplossing van Simfony kent een modulaire structuur en bevat alle belangrijke componenten voor IoT-communicatie. Zo is er een volledige MVNO core netwerk stack met alle benodigde business- en klantsupportfaciliteiten. Ook is er een ontwikkelomgeving voor IoT-applicaties, een geavanceerd management-portal en bijbehorende API’s.

Het cloudgebaseerde platform biedt verschillende mogelijkheden voor communicatieproviders zoals MNO’s, MVNO’s en satellietproviders. Klanten kunnen binnen het Simfony-cloudplatform zelfstandig eigen IoT-oplossingen ontwerpen, bouwen, testen en beheren. Bestaande M(V)NO’s zijn ook in staat om enkele componenten uit de PaaS-oplossing af te nemen. Hiermee kunnen zij IoT-dienstverlening aan het productportfolio toevoegen op basis van hun eigen connectiviteit en onder eigen merknaam.

Simfony zal een demo van de mogelijkheden laten zien op het IoT Solutions World Congress in Barcelona (17-18 oktober), MVNO’s Europe in Londen (6-7 november) en Africacom in Kaapstad (13-15 november).