IoT Summit 2018 over de kansen die Internet of Things biedt

Huis Oudegein in Nieuwegein was ook dit jaar de locatie voor het IoT Summit, waar experts deelnamen aan een rondetafelgesprek over Internet of Things (IoT). Er werd gepraat over de kansen die IoT biedt voor Nederland. Er was ook aandacht voor knelpunten, zoals de zorgen over beveiliging en privacy.  

Op de schitterende locatie was er een gevarieerd gezelschap om te praten over IoT-ontwikkelingen. Zo was er de eerste Nederlandse IoT-reseller ElioT, vertegenwoordigd in de persoon van Jochem Koppes. Namens Dell zat chairman big data innovation hub Kenny Pool aan tafel. Voor KPN was sales directeur IoT & data Maurice Janssen Duijghuijsen aanwezig. Vanessa Claessen vertegenwoordigde M2M Blue, een specialist in connectiviteit. Voor MCS, een technologiespecialist met ruime IoT-ervaring, zat Jasper den Hartog aan tafel. Ook IoT-kenner Marco Heida van Internet of Things Nederland schoof aan.

Na een korte voorstelronde, waarin de aanwezigen vertelden over hun activiteiten rond IoT, ontstond al snel een geanimeerd gesprek over de kansen die de technologie biedt. Er werd afgetrapt met een inschatting hoe de Nederlandse markt ervoor staat. Recente berichten dat Nederland niet voorop loopt, werden niet volledig onderschreven. De aanwezigen erkenden wel dat het nodige zendingswerk nodig blijft om aan Nederlandse bedrijven uit te leggen wat de voordelen zijn van IoT. Dat biedt kansen voor het partnerkanaal dat bij uitstek bedrijven kan adviseren. Er gingen talloze voorbeelden over tafel van recente projecten die aantonen welke businesskansen IoT biedt. 

Binnenkort op deze site en in het IoT Dossier, dat in november verschijnt, ruim verslag van het IoT Summit.

IoT Summit