Legrand komt met slimme aardlekschakelaar

Elektra-specialist Legrand Nederland introduceert Stop & Go Connected. Dit is een module voor in de meterkast waarmee een aardlekschakelaar of aardlekautomaat op afstand bediend kan worden. De module is onderdeel van Eliot, het IoT-programma van Legrand. 

Een gesprongen aardlekschakelaar kan voor vervelende verrassingen zorgen. Denk aan ontdooide etenswaren in de diepvries. Stop & Go Connected stelt een bewoner van deze situatie op de hoogte via een app (iOS en Android).

Het systeem kan controleren of er sprake is van een permanente storing. Als dat niet het geval is, kan de aardlekschakelaar op afstand weer worden ingeschakeld. Als er wel een permanent probleem is, kan de bewoner een installateur waarschuwen.

Stop & Go Connected kan worden gekoppeld aan een aardlekautomaat of -schakelaar, maar ook aan een enkele kring. Denk aan de verlichtingskring of de elektrische kring waar de diepvries op is aangesloten. Bij de eerste optie (hoofdschakelaar) is het belangrijk om een UPS te integreren zodat bij een stroomstoring het Wifi-netwerk blijft werken.

Legrand ontwikkelt onder de noemer Eliot een breed scala aan IoT-producten voor in huis of op kantoor, onder meer voor verlichting, zorgtoepassingen, beveiliging en verwarming.