DigiMaster introduceert online masterclass over Internet of Things

Bijna iedereen heeft het over Internet of Things (IoT), maar wat zijn precies de mogelijkheden? En vooral: hoe pak je dat aan? Om daar achter te komen introduceert het nieuwe trainingsinstituut DigiMaster een online masterclass over IoT. Daarin geven drie experts uitleg over de mogelijkheden van IoT binnen organisaties.

Het is de eerste masterclass van DigiMaster, een samenwerking tussen Internet of Things Nederland en DigiGurus. Beide organisaties adviseren bedrijven al jaren over nieuwe technologieën, bijvoorbeeld over IoT, Big Data, Blockchain en Artificiële Intelligentie.

DigiMaster wil de opgebouwde kennis op een toegankelijke wijze delen via online masterclasses. De eerste cursus duurt ruim vier uur en schetst een totaalbeeld van de mogelijkheden rond Internet of Things.

De cursus wordt gegeven door IoT-expert Marco Heida, digi-entrepreneur Gerard van der Hoeven en beveiligingsspecialist Mabel de Vries. In zeven hoofdmodules bespreken zij alle aspecten van IoT. Heida: “Na het volgen van de masterclass hebben deelnemers voldoende kennis om binnen de organisatie of bij klanten IoT te kunnen positioneren. Doel is dat iemand na de cursus in staat is zelf businessmodellen te kunnen ontwikkelen voor de eigen organisatie. Naast de mogelijkheden, is er ook aandacht voor gevaren. Denk aan beveiligingsrisico’s en kanttekeningen op het vlak van privacy.”

De cursus is opgebouwd uit zeven hoofdmodules. Het begint met een introductie over IoT en de vraag waarom de technologie nu zo populair is. Uiteraard komen actuele trends voorbij, maar de cursusleiders gaan ook uitgebreid in op de benodigde technologie. Welke sensoren zijn er beschikbaar? Van welke connectiviteit kun je gebruik maken? Zijn er specifieke IoT-netwerken en -platformen? De mogelijkheden van big data analyse, het gebruik van applicaties en het bedienen van IoT-applicaties vanuit een dashboard worden ook besproken.

Het laatste deel van de cursus gaat in op de zakelijke aspecten. Welke nieuwe businessmodellen zijn er mogelijk? Hoe bereik je meer efficiency door IoT in te zetten? De cursus wil informeren, maar ook inspireren. “We geven daarom veel praktijkvoorbeelden van succesvolle IoT-projecten in zowel binnen- als buitenland. Na het volgen van de 35 modules heeft iemand voldoende basis om de mogelijkheden van IoT te doorzien,” zegt Heida.

DigiMaster zal komende periode meer masterclasses online zetten, om te beginnen over Blockchain. De eerste masterclass over IoT is nu beschikbaar. Er geldt een tijdelijke introductiekorting. De reguliere prijs is 999 euro. Tot 1 oktober betalen deelnemers 299 euro, een korting van 70 procent.

Klik hier voor meer informatie en het boeken van de Masterclass.