Ericsson en VodafoneZiggo organiseren 5G Roadshow

Ericsson en VodafoneZiggo werken samen om het mobiele netwerk van VodafoneZiggo uit te breiden. De twee bedrijven willen de 5G-radioapparatuur van Ericsson combineren met het frequentiespectrum van VodafoneZiggo. 

Het netwerk moet in de toekomst geschikt zijn voor gigabit-snelheden. Dit is onder meer nodig door de groei van het aantal connected devices. In 2023 zullen dat er zo’n 31 miljard zijn, weet Ericsson. In 23 miljard van de gevallen gaat het om IoT-apparaten zoals connected cars, machines, meters, sensoren, betaalautomaten, consumentenelektronica en wearables.

Tijdens een VodafoneZiggo 5G Roadshow demonstreren beide bedrijven aan overheid en zakelijke klanten de voordelen van 5G. Er zijn verschillende demo’s:

• The Talking Traffic project
Het ministerie van Infrastructuur en Milieu wilde de verkeersdoorstroming op bestaande wegen, rails en waterwegen maximaliseren en dure investeringen in nieuwe infrastructuur vermijden. Er werd besloten om de cloud en IoT in te zetten voor het bouwen van een nationaal IVRI-systeem (Intelligent Vehicles and Road Infrastructure). Het IVRI-systeem bevat data van 25 procent van alle verkeerslichten in Nederland.

• Network slicing voor kritische communicatie met Ericsson en Swisscom
De demo van Ericsson in samenwerking met Swisscom laat zien hoe in Zwitserland network slicing is geïmplementeerd om de kritieke communicatiebehoeften van treinpersoneel en politie en brandweer op te kunnen lossen in geval van een incident.

• Immersive conference
Dankzij een VR-bril stelt een immersive conference mensen in staat samen te werken en te communiceren waar ook ter wereld. Ze krijgen het gevoel alsof ze zich allemaal op dezelfde fysieke locatie bevinden. Daarbij is de low latency van 5G belangrijk. Dit belooft virtuele samenwerking, interactie en educatie zonder grenzen, terwijl kosten worden beperkt en productiviteit verhoogd.