IoT-startup Relayr overgenomen door Duitse herverzekeraar

Internet of Things (IoT)-startup Relayr is gekocht door de Duitse herverzekeraar Munich Re voor een bedrag van 300 miljoen euro. Relayr deed in 2013 mee aan een accelerator program van Startupbootcamp Amsterdam. 

Relayr levert IoT-oplossingen in de industriele sector (IIoT). Het bedrijf blijft zelfstandig werken, maar zal kunnen profiteren van de financiële kracht van Munich Re. Ook krijgt de startup toegang tot klanten van Munich Re. Het is de bedoeling dat Relayr nieuwe diensten gaat ontwikkelen gericht op de financiële en verzekeringssector.  Munich Re is een van de grootste herverzekeraars wereldwijd met zo’n 12.000 medewerkers.

In een persbericht verklaart Munich Re de overname door te verwijzen naar de vele mogelijkheden die IoT de verzekeringsbranche biedt. Munich Re vermoedt dat IoT de branche flink kan opschudden met nieuwe businessmodellen, diensten en concurrenten. Al in 2016 investeerde Munich Re in Relayr via dochterbedrijf HSB.

Relayr heeft een platform ontwikkeld waarmee bedrijven hard- en software aan elkaar kunnen koppelen om data van machines te analyseren. Daardoor kan worden ingeschat wanneer apparatuur kapot zal gaan. Dit helpt bij het tijdig inplannen van onderhoud. Dankzij de IoT-oplossing van Relayr kunnen bedrijven processen verbeteren en daarmee hun winsten verhogen. De oplossingen zorgen ook voor kostenbesparingen en een lager energieverbruik.

In een persbericht laat Startupbootcamp zich juichend uit over de overname. Relayr werd gedurende drie maanden tijdens een intensief Startupbootcamp-programma geholpen bij het ontwikkelen van een strategie en visie.