D-Link kondigt ‘s werelds eerste Thread-gecertificeerde router aan

D-Link en Silicon Labs introduceren voor het eerst een Thread-gecertificeerde router. Het gaat om de DSH-G300-TBR Thread Certified Border Router. De router heeft alle benodigde testen goed doorstaan. 

Het toevoegen van Thread-technologie moet ervoor zorgen dat het netwerk veiliger wordt. Thread wordt ontwikkeld door de in 2014 opgerichte Thread Group. Onder meer Nest Labs, Samsung, ARM, Qualcomm, NXP, Silicon Labs, Somfy, OSRAM en Tyco nemen eraan deel. In augustus kondigde Apple aan ook deel te nemen aan de Thread Group.

The Thread Group ontwikkelt mesh-technologie voor smart homes, bijvoorbeeld verlichting, beveiligingscamera’s en thermostaten. Voordeel van deze technologie is dat de apparaten met elkaar in verbinding staan en dus niet contact maken via een hub. Dit zorgt voor een groter bereik, maar het zorgt er ook voor dat verschillende domoticaplatformen beter met elkaar samenwerken.

De nieuwe D-Link router bevat de multiprotocol Wireless Gecko SoC van Silicon Lab. Deze SoC ondersteunt naast Thread ook Zigbee, Bluetooth 5 en Bluetooth Mesh. Het apparaat zorgt voor IP-bridging tussen het mesh netwerk en internet. Het bevat ingebouwde beveiliging op netwerk- en applicatieniveau. Daardoor is de router met name geschikt voor smart homes waar veel IoT-apparaten actief zijn.

The DSH-G300-TBR wordt gedemonstreerd worden tijdens de volgende Thread Group members meeting in München van 16 tot en met 18 Oktober 2018.