Ontwikkelaar achter Toon kiest Sysdig voor monitoring en beveiliging

Quby, het bedrijf dat de slimme thermostaat Toon ontwikkelt, heeft Sysdig gekozen voor het monitoren en beveiligen van de software. Het is een vervolg op de overstap naar Amazon Web Services (AWS). 

Dankzij de software van Sysdig is Quby minder tijd kwijt aan het handmatig controleren van het systeem. Quby gebruikt zowel Sysdig Secure als Sysdig Monitor, twee oplossingen binnen het Sysdig Cloud-Native Intelligence Platform.

Quby gebruikt Java om Toon te ontwikkelen, schrijven de ontwikkelaars in een blogpost. Ook wordt onder meer Spring Boot, Apache Tomcat, GlassFish en Liferay gebruikt. De verbinding tussen Toon en de cloud gaat via OpenVPN. Iedere slimme thermostaat is via een VPN-verbinding verbonden met de software van Quby. Sysdig houdt in de gaten of dat allemaal correct werkt. Daardoor is bij problemen snel duidelijk waar de oorzaak gezocht moet worden.

Dat Quby verhuisde naar de cloud werd ingegeven door de forse groei van Toon. De oorspronkelijke infrastructuur was berekend op zo’n 10.000 klanten, terwijl het aantal inmiddels op 300.000 lag. Het was nauwelijks nog mogelijk om dit op eigen servers te doen. Na de verhuizing naar AWS was snel duidelijk dat Quby betere tools nodig had voor het monitoren en beveiligen van de applicaties.

Sysdig helpt bedrijven die zijn verhuisd naar de cloud bij het monitoren van de performance. De software biedt uitgebreid inzicht in logbestanden waardoor ontwikkelaars van missiekritische diensten snel problemen kunnen achterhalen. Sysdig levert een enkel platform voor zowel beveiliging, monitoring, foutoplossing als onderzoek.