Fibaro introduceert onderhoudsapp voor smarthome-installateurs

Fibaro komt met een app waarmee gecertificeerde installateurs een Fibaro smarthomesysteem kunnen monitoren en onderhouden. Met de Installer App kan een Fibaro-systeem eenvoudig en gebruiksvriendelijk worden onderhouden. 

De installateur kan zonder afspraak aan huis service en onderhoud aan het Fibaro-systeem uitvoeren. De app is beschikbaar in drie talen (Pools, Engels en Duits) en belooft installatie- en onderhoudsproblemen snel en effectief op te lossen. Installateurs kunnen storingen voor zijn en ingrijpen zodra er een bedreiging wordt gedetecteerd.

Alleen gecertificeerde installateurs krijgen toegang tot de Installer App. Met de applicatie kan een installateur op twee veilige manieren toegang krijgen tot een Fibaro-systeem. De eerste optie is om het systeem te bewaken, monitoren en basisonderhoud uit te voeren. Daarnaast biedt de applicatie beperkte “remote access” toegang. Deze toegang is beperkt tot maximaal 24 uur. De toegang kan op elk moment door een gebruiker worden herroepen.

De Fibaro Installer App is beschikbaar in de Google Play Store en de iOS App Store. Fibaro levert smarthomesystemen die werken met Z-Wave technologie. Het is een modulair systeem met onder meer camera’s, dimmers en thermostaten.