Dell toont nieuwe oplossingen voor IoT en edge computing

Dell heeft op VMworld in Las Vegas nieuwe oplossingen laten zien waardoor het gebruik van Internet of Things (IoT) en edge computing makkelijker moet worden. Dell werkt hierbij samen met Intel en IoT Solutions-partners. 

Het bedrijf komt met IoT Connect Bundles. Dit omvat sensoren en software van partners, gericht op specifieke use cases in combinatie met apparatuur van Dell. Denk daarbij aan een edge gateway, embedded PC en server hardware. Dat kan worden aangevuld met software zoals VMware Pulse IoT Center voor beveiliging, beheer en monitoring.

De eerste toepassing die Dell heeft laten zien is gericht op bewaking. Camera’s leveren veel informatie op over de fysieke wereld, maar de overdaad aan videodata zorgt voor teveel informatie om kosteneffectief te worden gemonitord door mensen. Daarom is analysesoftware met kunstmatige intelligentie zeer geschikt om dit soort datastromen geautomatiseerd te beoordelen. Ze leveren inzichten op, op basis waarvan er actie ondernomen kan worden.

In een persbericht legt Dell uit dat deze IoT-oplossing zorgt voor een snelle return on investment, lager risico, geïntegreerde beveiliging en grotere betrouwbaarheid.