Netgear beveiligt IoT-apparaten met nieuwe dienst

Netgear komt met Armor, een nieuwe dienst om apparaten te beveiligen die zijn verbonden met een Netgear-router. Netgear Armor is via een firmware update beschikbaar voor de Nighthawk AC2300 Smart WiFi router (R7000P) en de Nighthawk AC1900 Smart WiFi Dual Band Gigabit Router (R6900P). Na een proefperiode zijn er jaarlijkse kosten.

Cyberveiligheid is een steeds belangrijker thema, zowel voor bedrijven als consumenten. Om dat te onderstrepen haalt Netgear onderzoek aan van de Universiteit van Maryland waaruit blijkt dat er elke 39 seconden een aanval door hackers plaatsvindt. Moderne huizen zijn kwetsbaar voor aanvallen doordat er steeds meer apparaten verbonden worden met internet. Denk aan slimme thermostaten, tv’s, garagedeuropeners, koelkasten, gloeilampen et cetera. Deze apparaten zijn niet altijd uitgerust met een goede bescherming tegen online indringers. Maatregelen zijn dan ook nodig, aldus Netgear.

Netgear Armor gebruikt technologie van Bitdefender om cyberaanvallen te blokkeren. De software draait op de Netgear-router zelf en beveiligt apparaten tegen dreigingen als virussen, malware, spyware, ransomware, phishing en botnets. Met de Nighthawk-app ontvangen gebruikers direct meldingen wanneer kwaadaardige bedreigingen worden gedetecteerd.

Bij een abonnement op Netgear Armor hoort ook het Bitdefender Total Security-pakket dat geïnstalleerd kan worden op Windows, macOS, iOS en Android. De nieuwe oplossing is beschikbaar via een firmware upgrade op de Nighthawk AC2300 Smart WiFi router (R7000P) en de Nighthawk AC1900 Smart WiFi Dual Band Gigabit Router (R6900). Na een proefperiode van 90 dagen, bedragen de jaarlijkse abonnementskosten € 69,99.