Aerohive introduceert zakelijk draadloos accesspoint dat werkt via het stopcontact

Leverancier van zakelijke cloudnetwerkoplossingen Aerohive Networks introduceert een draadloos access point dat op een stopcontact kan worden aangesloten. Dankzij de Atom AP30 kan binnen enkele minuten een draadloze verbinding gemaakt worden. 

Het nieuwe apparaat kan accesspoints aan het plafond of wand vervangen, maar ook fungeren als aanvulling. Het kleine apparaat kan worden beheerd via de cloud en beschikt over ingebouwde mesh-functionaliteit. IT-afdelingen kunnen zo hun toegangsnetwerken eigenhandig aanpassen aan de voortdurend veranderende behoeften van draadloze clients.

De Atom AP30 beschikt over alle functies en mogelijkheden van traditionele access points met netwerktoegang op basis van identiteit, een software-defined architectuur en enterprise performance management. De Atom AP30 helpt naar eigen zeggen organisaties om sneller, eenvoudiger en kostenefficiënter te voorzien in alle gebruikersbehoeften, zoals:

  • Dekking in ‘dode’ zones – De Atom AP30 breidt de draadloze dekking direct uit naar ‘dode’ zones. Denk aan kantines, opslagruimtes of het einde van een lange gang. Het access point kan in een paar minuten tijdelijk of permanent worden geïnstalleerd. Omdat het niet nodig is om nieuwe kabels aan te leggen of bestaande access points te verplaatsen, besparen organisaties tijd en geld.
  • Oplossing voor overbelasting – De Atom AP30 kan worden gebruikt in aanvulling op overbelaste access points om extra draadloze dekking beschikbaar te stellen bij grote gebruikersaantallen. Denk aan vergaderruimtes, trainingsruimtes, cafés, lobby’s, wachtkamers en aula’s.
  • Prestatieverbetering voor netwerken van derden – De Atom AP30 is compatibel met draadloze netwerken van derden, zoals Cisco, HPE en Ruckus. Het access point ondersteunt bij problemen met de draadloze dekking en capaciteit. In de sensormodus kan de Atom AP30 ook worden ingezet voor de bewaking van de efficiëntie van netwerken van andere leveranciers.
  • Directe en veilige uitbreiding van zakelijke connectiviteit – Organisaties kunnen de draadloze connectiviteit met de Atom AP30 direct uitbreiden naar elke locatie waar een stopcontact beschikbaar is en een IP-adres kan worden opgehaald. Dankzij ingebouwde VPN-functionaliteit zijn de interne SSID- en beveiligingsmogelijkheden direct beschikbaar voor bijvoorbeeld werken op afstand, marketingevenementen, verkoopdemonstraties, externe vergaderingen en tijdelijke kantoorfaciliteiten.
  • Inzet als IoT–hub – De Atom AP30 kan snel elk IoT-apparaat met een netwerk verbinden, of dat netwerk nu is gebaseerd op technologie van Aerohive of van een andere leverancier. Dit is ook mogelijk in moeilijk bereikbare locaties. Het access point kan als IoT-hub worden ingezet en elk draadloos en op Ethernet gebaseerd apparaat, inclusief IoT-sensoren, veilig verbinden.
  • Kostenefficiëntie voor mobiele kantoren – De Atom AP30 is eenvoudig tijdelijk of permanent te installeren in mobiele kantoren, zoals bouwketens, hotels en cruiseschepen.
    Beschikbaarheid

De Aerohive Atom AP30 is nu verkrijgbaar met een stekker van het type A of B in Canada, Japan, Mexico en de Verenigde Staten. Aerohive breidt het aanbod dit kwartaal uit met uitvoeringen met een stekker van het type C en G voor EU-landen en het Verenigd Koninkrijk.