KPN en Ericsson onderzoeken wat 5G betekent voor de auto-industrie

KPN gaat samen met Ericsson onderzoek doen naar het nut van 5G-technologie voor de auto-industrie. De bedrijven gaan proeven doen op de Automotive Campus in Helmond met zelfrijdende auto’s en applicaties die de verkeersveiligheid vergroten.  

Het initiatief maakt onderdeel uit van het Europese project Concorda, dat de Europese wegen wil voorbereiden op zelfrijdende auto’s. “Waar 4G mensen verbindt, zal 5G de hele samenleving verbinden,” zegt Tom Poelhekken, Chief Technology Officer bij KPN. “Het zal uitgroeien tot een ecosysteem waarvan veel bedrijfstakken, zoals de auto-industrie, zullen profiteren”

KPN gebruikt vlakbij Helmond, op de A270 en de A58 tussen Eindhoven en Helmond, de nieuwste netwerktechnologieën voor automotive-doeleinden. Er wordt onder meer 5G ultra low latency getest. Auto’s kunnen bijna real-time met andere voertuigen of verkeerslichten en matrixborden communiceren.

Ook andere partijen worden uitgenodigd op de Automotive Campus om nieuwe ideeën te ontwikkelen voor dit specifieke 5G-fieldlab.