Thales en Device Authority zorgen voor IoT-beveiliging in de zorgsector

ICT-bedrijven Thales en Device Authority introduceren Internet of Things (IoT)-beveiliging gericht op de gezondheidszorg. Het gebruik van IoT in de zorg groeit hard, ondanks zorgen over de veiligheid. In 2024 gaat er 612 miljard dollar in om.

Het gebruik van IoT-apparatuur biedt veel kansen in de zorg. Artsen kunnen dankzij de nieuwe technologie op afstand diagnoses vaststellen. Patiënten kunnen mobiele apps gebruiken om te helpen bij een gezonde levensstijl. De introductie van dit soort geavanceerde mogelijkheden brengt ook problemen met zich mee. Het aantal cyberaanvallen neemt toe.

Uit onderzoek door Thales blijkt dat 70 procent van de zorginstellingen wel eens te maken heeft gehad met een datalek. Thales en Device Authority hebben een authenticatieoplossing ontwikkeld die ervoor zorgt dat data alleen beschikbaar is voor personen die er bij mogen. Ook wordt de informatie met een sterke versleuteling opgeslagen.

De oplossing gebruikt het KeyScaler platform van Device Authority en de nShield Connect hardware security module (HSM) van Thales. Dit zorgt voor authenticatie van IoT-apparaten en een end-to-end encryptie. Daarmee kunnen zorginstellingen voldoen aan alle wettelijke eisen voor bescherming van gegevens.